Multiplayer-banor

I dagens samhälle och tack vare internet finns nu möjligheten att spela med vänner, vart än i världen de sitter. Du kanske sitter i Sverige, medan dina vänner är utspridda i Europa eller varför inte Asien. Med tekniken idag och de otroligt välutvecklade spelen kan ni spela tillsammans som ett lag. Kommunikationen medan ni spelar görs smidig med hjälp av ett headset och till exempel Teamspeak. Detta för att ni ska kunna samtala under spelets gång och lägga upp passande strategier. Eller varför inte bara prata rent allmänt om spel. Huvudsaken är att ni kan spela tillsammans i olika multiplayer-spel.

Olika genrer

Vad gäller bredden inom multiplayer-spel så känns den tämligen oändlig. Nästan alla de stora spelen online erbjuder flerspelarfunktion. Till exempel World of Warcraft, eller om du är mer intresserad av action så kanske CS: GO passar bättre? I de flesta av spelen kan du spela med dina vänner, men du har även möjlighet att bli ihopsatt med en helt slumpmässig grupp. Då får du inte bara chansen att spela med nya människor utan du kanske även får några nya vänner med samma intresse som dig själv. Du väljer dock alltid själv huruvida du vill välja din grupp eller om spelet ska välja åt dig.

World Of Warcraft

För att ge ett exempel på multiplayer-funktioner kan vi använda oss av storfavoriten World of Warcraft. Här kan du välja om du vill spela PvP, eller Player versus Player, där du spelar i ett lag och striden går ut på att eliminera motståndarlaget. Du kan också spela i en så kallad raid. Då går ni in som ett lag men möter istället monster och bossar genererade av en dator. I båda fallen krävs samarbete, och lagmedlemmarna bör veta sina styrkor men även svagheter. Eftersom alla har olika skickligheter kan det vara en idé att lägga upp en passande strategi innan du äntrar någon av multiplayer-banorna.


Handling i Halo 2

Halo 2 är ett så kallat first person shooter-spel, det betyder att spelet spelas sett från din karaktärs ögon. Det karaktären ser, ser också du. Gillar du den typen av spel så är det här en bra läsning. Inget mer, inget mindre. Halo 2 är en uppföljare till det omåttligt populära spelet Halo: Combat Evolved och fungerar som en fortsättning på historien. Vi får följa Covenanterna och människornas supersoldat Master Chief på deras respektive uppdrag.Covenanterna, och speciellt deras ledare The Prophets, är övertygade om att ringar måste aktiveras för att de ska kunna utföra The Great Journey, eller Den stora resan. Vad de inte vet är att Master Chief har förstört den första ringen. Under spelets gång blir det mer klart vad de gigantiska ringarna egentligen har för funktion och det handlar inte om någon resa.

Ringarnas skapare och dess mening

Haloringarna skapades av Forerunners och fungerar som en sköld för att inte släppa ut The Flood. The Flood är aliens som påminner om zombies och vars mål är att infektera och ta över kroppen. Forerunners skapade ringarna för att hålla The Flood fångna och de fungerar som vapen i en omloppsbana runt planeten. Forerunners råkade förgöra allt liv i galaxen då de fångade sina fiender.

Samarbete

I spelet får vi även stifta bekantskap med The Arbiter, en elitsoldat tidigare dömd till döden då han misslyckades med att förinta Master Chief när han förstörde den första ringen. The Arbiter har nu fått en ny chans. Han kommer närmare sanningen om ringarna och ett högst oväntat samarbete med Master Chief kan kanske få ett slut på kriget mellan de två raserna.

Välgjort

Halo 2 är ordentligt påkostat. Design och grafik är extremt snyggt, karaktärerna är välgjorda och storyn känns verklig. Uppföljare brukar i regel vara sämre men i detta fall kan vi säga att uppföljaren är minst lika bra, om inte bättre. Nu finns även ett Halo 3 som garanterar att historien fortsätter. Spelet rekommenderas från 16 år då det innehåller en hel del våld.