Multiplayer-banor

I dagens samhälle och tack vare internet finns nu möjligheten att spela med vänner, vart än i världen de sitter. Du kanske sitter i Sverige, medan dina vänner är utspridda i Europa eller varför inte Asien. Med tekniken idag och de otroligt välutvecklade spelen kan ni spela tillsammans som ett lag. Kommunikationen medan ni spelar görs smidig med hjälp av ett headset och till exempel Teamspeak. Detta för att ni ska kunna samtala under spelets gång och lägga upp passande strategier. Eller varför inte bara prata rent allmänt om spel. Huvudsaken är att ni kan spela tillsammans i olika multiplayer-spel.

Olika genrer

Vad gäller bredden inom multiplayer-spel så känns den tämligen oändlig. Nästan alla de stora spelen online erbjuder flerspelarfunktion. Till exempel World of Warcraft, eller om du är mer intresserad av action så kanske CS: GO passar bättre? I de flesta av spelen kan du spela med dina vänner, men du har även möjlighet att bli ihopsatt med en helt slumpmässig grupp. Då får du inte bara chansen att spela med nya människor utan du kanske även får några nya vänner med samma intresse som dig själv. Du väljer dock alltid själv huruvida du vill välja din grupp eller om spelet ska välja åt dig.

World Of Warcraft

För att ge ett exempel på multiplayer-funktioner kan vi använda oss av storfavoriten World of Warcraft. Här kan du välja om du vill spela PvP, eller Player versus Player, där du spelar i ett lag och striden går ut på att eliminera motståndarlaget. Du kan också spela i en så kallad raid. Då går ni in som ett lag men möter istället monster och bossar genererade av en dator. I båda fallen krävs samarbete, och lagmedlemmarna bör veta sina styrkor men även svagheter. Eftersom alla har olika skickligheter kan det vara en idé att lägga upp en passande strategi innan du äntrar någon av multiplayer-banorna.